Vatten i Garderoben

02.04.2015 09:40

Hur mycket vatten har du i din garderob?

Gränslöst har ett samarbete med fyra unga kvinnor som studerar andra året på Informatörsprogrammet på Högskolan i Gävle. De startade upp ett projekt, Vatten i Garderoben under en kurs i projektlednig.

Under en vecka så har en specialdesignad klädcontainer stått på Stortorget i Gävle där medborgarna har haft möjlighet att lämna in kläder för återbruk.

Den 28e mars stod  Vatten i Garderoben och Anna-Lena från Gränslöst på Stortorget och plockade upp de kläder som kommit in under veckan, kläder som nu skulle säljas och återbrukas. Pengarna från försäljningen skall skänkas till barnen i Ukraina. Det välde in mer kläder i vår container under hela dagen vilket var verkligen jätteroligt att se!

  

 

Så hur gick det, hur mycket "vatten" samlades in (motsvarande vattenmängd för att producera de antal Kg textil som samlades in)

Under den vecka insamlingen pågick så har vi kunnat spara lite över 3 000 000 liter vatten, ofta från platser som lider brist på vatten.

Vi fick in 1 230Kr på vår försäljning av de insamlade kläderna som vi kommer ge till organisationen Fadershuset i Ukraina.

 

Läs gärna mer om det spännande projektet Vatten i garderoben

Kontakt

Gränslöst

granslost@hotmail.com

Stybbvägen 3
8514 32 Skutskär

073-836 3254

Sök på webbsidan

© 2013 All rights reserved.

Drivs av Gränslöst